У Хмельницькому виявили антиукраїнську літературу ще в одному храмі, який перейшов до ПЦУ

У Хмельницькому виявили антиукраїнську літературу ще в одному храмі, який перейшов до ПЦУ

Укрінформ
У Хмельницькому в церкві Казанської ікони Божої Матері, яка днями перейшла з УПЦ московського патріархату до Православної церкви України, виявили антиукраїнську літературу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив депутат Хмельницької міської ради Віталій Підгайчук.

«Ще в одному храмі московського патріархату знайдено антиукраїнську літературу. Так, ревізійною комісією в церкві Казанської ікони Божої Матері московського патріархату було знайдено проросійську літературу з пропагандою «руського міра» та іншими агітаційно-пропагандистськими матеріалами», - написав Підгайчук.

Депутат Хмельницької обласної ради Юрій Смаль, який очолює ревізійну комісію Покровського кафедрального собору, де раніше теж виявили аналогічну літературу, повідомив у Фейсбуці про звернення парафіяльної ради до СБУ з цього приводу.

«Зважаючи на суспільний резонанс, ми вимагаємо від спецслужб вивчити ті матеріали, які були знайдені в Соборі на предмет колабораціонізму, державної зради та агентурної діяльності. Провести перевірки діяльності всіх храмів УПЦ МП на території Хмельницької міської територіальної громади та притягнути всіх причетних до відповідальності», - написав Смаль.

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькому 4 квітня люди, котрі зібралися біля церкви Казанської ікони Божої Матері УПЦ московського патріархату, проголосували за перехід до Православної церкви України.

Читайте також: На Вінниччині ще чотири релігійні громади приєдналися до ПЦУ

2 квітня після побиття в Покровському кафедральному соборі Хмельницького колишнього військовослужбовця, храм перейшов до ПЦУ. Під час інвентаризації там виявили антиукраїнську літературу.

Хмельницька обласна рада на позачерговій сесії ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ московського патріархату на території області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-