На Вінниччині ще чотири релігійні громади приєдналися до ПЦУ

На Вінниччині ще чотири релігійні громади приєдналися до ПЦУ

Укрінформ
На Вінниччині за минулий тиждень іще чотири релігійні громади приєдналися до Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ).

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив секретар управління єпархії протодиякон Владислав Демченко.

Зокрема, йдеться про три громади у Жмеринському районі та одну у Вінницькому. Вони вже провели перші богослужіння у храмах після приєднання до Православної церкви України.

Зокрема, перші божественні літургії українською мовою відбулися у храмі Архістратига Божого Михаїла села Довгополівка Вінницького району, у храмі Чуда Архістратига Божого Михаїла у селі Лопатинці Жмеринського району та в храмі Святого Апостола Іоанна Богослова села Рів Жмеринського району.

31 березня після кількох тижнів протистояння вірян та священників УПЦ (МП), які перешкоджали парафіянам звершувати богослужіння у церкві, молитва українською пролунала і у Покровському храмі с. Грабівці Жмеринського району. Там відправили подячний молебень, панахиду за померлими селянами і загиблими воїнами.

За словами Демченка, торік до Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ) приєдналась 41 колишня парафія, а від початку 2023 – вже вісім.

Читайте також: У Хмельницькому ще одна парафія перейшла до ПЦУ

Як повідомлялося, в місті Баранівка на Житомирщині церква Різдва Богородиці, що входила до УПЦ (московського патріархату), перейшла до Православної церкви України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-