Мер Краматорська пояснив, чому не змогли відремонтувати водоскидний шлюз

Мер Краматорська пояснив, чому не змогли відремонтувати водоскидний шлюз

Укрінформ
Краматорський міський голова Олександр Гончаренко пояснив, чому місто не могло відремонтував раніше водоскидний шлюз, що привело до прориву дамби та підтоплення міста.

Про це мер повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Чому не відремонтувало місто водоскидний шлюз раніше? Ми не можемо витрачати жодної копійки на об'єкт, який нам не належить. Ця гідроспоруда – колишня власність Агрофірми «Шахтар», а у 2016 – недооформлена власність покупця ТОВ «Євротрейд». Місто як не мало 30 років відношення до споруди, так і не має», - заявив Гончаренко.

Він зазначив, що влітку у 2021 році було розпочато процедуру оформлення цієї гідроспоруди як «безхазяйна», для оформлення процедурно потрібно було за часом 1-1,5 року.

«Не встигли, на жаль, почалася війна. Хотіли зробити те, що з 1991 року ніхто не робив. І тоді - наша відповідальність і наш зміст…», - додав мер.

Читайте також: У Краматорську з бюджету міста профінансували ремонт 30 багатоквартирних будинків

Але він пообіцяв, що все, що треба, буде зроблене. «Не виправдання, вибачте, що за перший мирний 2021 рік своєї каденції не встиг виправити/доробити/зробити/переробити... те, що з 1991 року в місті з якихось причин не зробили. Не звинувачую при цьому своїх колег попередників. У всіх були об'єктивні та суб'єктивні причини – просто констатую факт. Хочеться мені теж все, одразу, швидко та більше для міста. Дай Боже пережити цю війну та сил нашим ЗСУ вигнати рашистів з України – побіжимо ще швидше працювати! У цьому точно я певен», - заявив Гончаренко.

Як повідомлялося, у Краматорську 4 квітня через прорив частини дамби на 30 вулицях було підтоплено близько 260 будинків. У Краматорській тергромаді евакуювали 17 осіб.

Відповідні служби міста укріпили берегову лінію та продовжують роботу зі створення загородження у водоскидному шлюзі для мінімізації наслідків розливу води.

У МОЗ поінформували, що на постраждалих внаслідок руйнування дамби територіях Краматорська буде запроваджений посилений контроль якості води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-