У Краматорську на пошкодженій дамбі укріпили берегову лінію

У Краматорську на пошкодженій дамбі укріпили берегову лінію

Фото
Укрінформ
У Краматорську, де 4 квітня прорвало дамбу, укріпили берегову лінію та продовжують підготовчу роботу зі створення загородження у водоскидному шлюзі для мінімізації наслідків розливу води.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко та опублікував відповідні фотографії.

«Укріпили берегову лінію та продовжуємо підготовчу роботу зі створення загородження у водоскидному шлюзі для мінімізації наслідків розливу води в річці Бичок. Крім того, задля забезпечення скидання води провели низку технологічних заходів на суміжних греблях», - написав очільник області.

У Краматорську на пошкодженій дамбі укріпили берегову лінію / Фото: Донецька обласна військова адміністрація

Він зазначив, що задля забезпечення скидання води також провели низку технологічних заходів на суміжних греблях.

«Напір води у водоскидному шлюзі водосховища зменшився, річка Бичок повернулася у своє русло. Продовжуємо обстежувати затоплені ділянки, відкачувати воду з підвалів підтоплених будинків, фіксуємо та документуємо руйнування», - пояснив Кириленко.

Він запевнив, що усім постраждалим буде надана компенсація з місцевого бюджету та допомога у відновленні пошкодженого житла - вже є домовленість обласної адміністрації з міжнародними організаціями щодо надання необхідних будівельних матеріалів.

Читайте також: Руйнування дамби у Краматорську: МОЗ вводить посилений контроль якості води

На нараді за участі усіх залучених в процес ліквідації наслідків підтоплення обговорили подальші кроки з розчистки берегів річки Бичок та заходи, необхідні для того, щоб унеможливити повторення подібних ситуацій у майбутньому, додав керівник ОВА.

Як повідомлялося, у Краматорську через прорив частини дамби на 30 вулицях підтоплено близько 260 будинків. У Краматорській тергромаді евакуювали 17 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-