росіяни безконтрольно вирубують ліс на захоплених територіях – Маляр

росіяни безконтрольно вирубують ліс на захоплених територіях – Маляр

Укрінформ
російські загарбники безконтрольно вирубують ліс на тимчасово захоплених територіях України.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у Телеграмі.

"російські загарбники продовжують активно знищувати природно-ресурсний потенціал тимчасово окупованих українських територій. З початку окупації російськими підприємствами було організовано заготівлю лісу у Запорізькій, Херсонській та інших тимчасово окупованих областях України", - зазначила Маляр.

При цьому підприємцями здійснюється неконтрольована варварська вирубка лісових насаджень, що у разі її продовження невідворотно призведе до катастрофічних наслідків для екології.

Маляр зауважила, що більшість лісових масивів у цьому регіоні штучного походження і вони спеціально створювались для захисту від вітрової, ґрунтової та водної ерозії, виконуючи функцію рекреаційних та лісомеліоративних насаджень.

Разом з цим протягом останньої декади березня цього року у районі Маріуполя зафіксовано інтенсивне переміщення автошляхами Е105 та М18 колон російських вантажних автомобілів, завантажених свіжозрубаним лісом-кругляком.

Читайте також: Загарбники знищують міста та села, щоб не було можливості для оборони - Зеленський

"Крім того, у деяких населених пунктах тимчасово окупованих територій України російське командування заборонило місцевому населенню здійснювати сільськогосподарські роботи на полях, що, ймовірно, призведе до зриву цьогорічної весняної посівної кампанії, а у подальшому – занедбання сільськогосподарських угідь", - додала Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, росія завдала збитків українській екології на 2 трлн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-