У центрі Харкова демонтують три будинки, зруйновані ракетними ударами рф

У центрі Харкова демонтують три будинки, зруйновані ракетними ударами рф

Фото
Укрінформ
У центрі Харкова демонтують три будинки, зруйновані ракетними ударами рф, будівлі є аварійно-небезпечними.

Відповідне рішення ухвалила Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області, передає Укрінформ.

«За результатами обговорення, на підставі розгляду та опрацювання наданих документів (листи Харківської міської ради, слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області, слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Харківській області) регіональна комісія відповідно до пункту 11 Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд, затвердженого Кабінетом Міністрів України від 19 квітня 2022 року №473 (зі змінами), вирішила схвалити перелік аварійно-небезпечних об’єктів, які підлягають демонтажу, ліквідації», - сказано в документі.

У доданому переліку зазначені будинки в Київському районі за адресами: вул. Свободи, 11/13, вул. Мироносицька, 32 і 34. Це будівлі неподалік площі Свободи, в самому центрі міста.

Зокрема, будинок №32 на вул. Мироносицькій зазнав авіаудару 2 березня 2022 року. Будинку, зведеному в стилі конструктивізм, було приблизно 95 років. Архітектор невідомий, однак дослідники припускають, що це міг бути Віктор Троценко (брав активну участь у забудові та реконструкції післяреволюційного Харкова, був автором ідеї композиції площі Дзержинського – нині Свободи).

Читайте також: Глава міноборони Литви відвідав Харків

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня 2022 року голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів на брифінгу, що будівля обласної адміністрації та будинки в прилеглих кварталах зазнали загалом 13 ракетних ударів.

За даними Харківської міської ради, в місті треба знести 49 будинків, які не підлягають відновленню після ракетних ударів, авіаударів чи артилерійських обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-