Поліція відкрила справу за фактом побиття військового у соборі Хмельницького

Поліція відкрила справу за фактом побиття військового у соборі Хмельницького

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження проти представника Покровського кафедрального собору в Хмельницькому, який побив колишнього військовослужбовця.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальниця сектору комунікації ГУНП в Хмельницькій області Інна Глега.

«Додатково ще одне провадження відкрите за ч. 1. ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження) за заявою потерпілого. Вчора (3 квітня – ред.) у другій половині дня він звернувся із заявою. Саме по цьому провадженню вже оголошено про підозру», - зазначила Глега.

За її словами, кримінальне провадження відкрите проти представника релігійної установи, де стався інцидент.

Глега уточнила, що 2 квітня поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 статті 296 Кримінального кодексу (хуліганство) за фактом подій у кафедральному соборі, про які стало відомо з відео та в результаті опитування людей. У цьому провадженні зараз проводиться розслідування.

Відомо, що йдеться про побиття колишнього військовослужбовця Артура Ананьєва, який з початку повномасштабної війни пішов добровольцем на фронт у складі 19-го окремого стрілецького батальйону. Захищаючи Україну, він отримав контузію та черепно-мозкову травму.

Читайте також: У Кам’янці-Подільському УПЦ МП позбавили права на користування землею

Як повідомлялось, у Хмельницькому біля Покровського кафедрального собору УПЦ, де вранці 2 квітня стався інцидент з побиттям військового, увечері виникли сутички між активістами та представниками УПЦ МП.

УПЦ МП повідомила, що мітингувальники провели свої «незаконні збори, які назвали зборами парафіяльної громади, з вимогою опечатати храм, звернулися до правоохоронців і під скандування вивели священство УПЦ з території собору».

У Хмельницькій ОВА закликали знизити «градус напруги» навколо сутички в храмі УПЦ, під час якої побили військового, і розв'язати конфлікт у правовий спосіб.

Відео з побиттям військового в одному з храмів УПЦ МП розмістив у Фейсбуці депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик. Депутат зазначив, що під час конфлікту в церкву приїхали представники поліції і затримали військового за ст.173.

За даним фактом слідчі Хмельницького райуправління поліції ГУНП в Хмельницькій області відкрили провадження за ч. 2 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. 

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що побиття військового у храмі має стати аргументом для Верховної Ради, аби проголосувати законопроєкт про заборону УПЦ МП. За його словами, на позачерговій сесії Хмельницька міська рада припинить користування УПЦ усіма земельними ділянками на території громади, а також ініціюватиме аналогічні рішення обласної та районної рад.

Учасники зібрання біля Покровського кафедрального собору УПЦ московського патріархату проголосували за перехід релігійної громади до ПЦУ, храм опломбували.

Керуючий Хмельницькою єпархією ПЦУ, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло засудив побиття військового у Покровському кафедральному соборі.

Хмельницька міська рада прийняла рішення про припинення права користування 13 земельними ділянками для церков УПЦ московського патріархату. Аналогічне рішення щодо 19 земельних ділянок прийняла і Кам’янець-Подільська міська рада.

Хмельницька обласна рада на позачерговій сесії прийняла рішення про заборону діяльності УПЦ московського патріархату на території області.

У Покровському кафедральному соборі під час інвентаризації виявили антиукраїнську літературу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-