Ворог за добу атакував вісім регіонів України - зведення ОВА

Ворог за добу атакував вісім регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія здійснила атаки на вісім областей України, застосовувала, зокрема авіацію, безпілотники, артилерію.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах станом на ранок вівторка, 4 квітня.

У Сумській області вночі росіяни здійснили обстріли Середино-Будської та Есманської громад.

Внаслідок артобстрілу центральної частини міста Середина-Буда поранення дістали три людини. Також пошкоджено приміщення будинку культури та адмінбудівлі.

Вчора протягом дня росіяни тричі обстріляли Білопольську громаду. Зафіксовано 14 ударів з міномета і 100 пострілів з АГС.

У Запорізькій області на ​​лінії розмежування росіяни здійснили три керовані авіаудари, три атаки БПЛА та 44 артилерійські обстріли.

Загарбники атакували цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Оріхів, Преображенка, Чарівне, Гуляйполе, Новоандріївка, Новоданилівка, Білогір'я, Ольгівське, Кам'янське, Малі Щербаки. Зафіксовано 10 повідомлень про руйнування та пошкодження житла і господарських споруд.

Читайте також: Через ворожий авіаудар зруйнована гімназія в Оріхові на Запоріжжі

Крім того, росіяни обстріляли непрацюючий освітній заклад у Пологівському районі.

У Харківській області у вівторок зранку ворог обстріляв Куп'янськ. Пошкоджено нежитлову будівлю.

На Слобожанському напрямку російська армія вела обстріли Вовчанська, Вовчанських Хуторів, Зибиного, Волохівки, Рубленого та Вільхуватки.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Кам'янка, Петро-Іванівка, Новомлинськ, Дворічна, Кутьківка, Западне, Масютівка.

Вчора ворог масовано обстрілював смт Дворічна Куп'янського району. Всього здійснено 48 обстрілів з використанням авіації, танків, САУ, мінометів.

Також агресори, попередньо, із РСЗВ "Град", били по Моначинівці Куп'янського району, пошкоджено залізничний переїзд.

Читайте також: росіяни вночі обстріляли Курахівську громаду та Торецьк, є загиблі

росіяни здійснили 36 обстрілів з танків, мінометів та артилерії села Западне Куп'янського району.

Вчора ввечері ворог обстріляв Вовчанськ і Вовчанські Хутори. З пораненням госпіталізований 28-річний чоловік.

Внаслідок обстрілу села Тихе Чугуївського району зруйновано вежу мобільного зв'язку "Київстару. Вежа впала на територію приватного домоволодіння. Пошкоджено паркан, вікна і дах будинку.

У Луганській області минулої доби війська рф атакували поблизу Невського, Кремінної, Діброви та Серебрянського лісництва.

Ворог продовжує обстрілювати населені пункти вздовж лінії фронту, бив по Макіївці, Невському, Кремінній, Діброві, Білогорівці.

У Донецькій області вночі російська армія здійснила ракетний обстріл шахти у Торецьку. Загинули дві людини. Пошкоджено двоповерхову адміністративну будівлю.

Також вночі стався ракетний обстріл центральної частини Курахового. Є пряме влучання у двоповерховий торговельний комплекс "Донбас". Пошкоджено будівлю Укрпошти та Укртелекому. Під обстріл потрапила територія міської лікарні і технічне водоймище енергетичного підприємства ДТЕК "Курахівська ТЕС".

Ворог застосовував РСЗВ "Град", артилерію, міномети, атакував Авдіївку, Бахмут, Торецьк, Очеретине, смт Велика Новосілка.

За добу на Донеччині четверо загиблих і троє поранених.

Одеську область вночі ворог атакував дронами-камікадзе типу Shahed-131/136. Із 17 дронів 14 знищили сили протиповітряної оборони.

Зафіксоване влучання по одному з підприємств в Одесі, що спричинило пожежу.

У Миколаївській області вночі Сили оборони знищили один ворожий БПЛА.

У Херсонській області загарбники здійснили 61 обстріл, випустивши 224 снаряди. Херсон ворог обстріляв 4 рази. Одна людина загинула. Під вогнем опинився медзаклад у Херсоні.

Внаслідок обстрілів пошкоджено силовий електричний трансформатор у Бериславі, а в селі Хрещенівка - станція "Київстару".

Читайте також: За добу окупанти обстріляли 111 населених пунктів, загинули п’ятеро цивільних

російська армія поновила удари авіаційними бомбами. Ворог спрямував чотири керовані авіабомби на територію промислового підприємства у Бериславі. Боєприпаси пошкодили металеві конструкції будівлі і дах цеху.

Поблизу села Шляхове Бериславської громади на російській вибухівці підірвався й загинув 60-річний чоловік.

Зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 113 людей.

Фото: Павло Кириленко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-