До суду передали справу військового рф, який знущався з мешканців Ірпеня

До суду передали справу військового рф, який знущався з мешканців Ірпеня

Фото
Укрінформ
Перед судом постане військовослужбовець збройних сил російської федерації, який знущався із жителів Ірпеня Київської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів ОГП скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця збройних сил росії за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Слідство встановило, що у березні 2022 року старший стрілець розвідувального взводу 104-го гвардійського десантно-штурмового полку збройних сил рф разом з іншими російськими військовими проводив в Ірпені спеціальні рейди. Загарбники жорстоко і принизливо ставилися до цивільного населення, намагаючись виявити патріотично налаштованих громадян України.

На території Ірпінського військового госпіталю вони влаштували допит двох цивільних. Не отримавши бажаної інформації, обвинувачений наказав їм стати на коліна і притулитися головами один до одного. З метою залякування він імітував розстріл, здійснивши декілька пострілів над головами чоловіків.

Згодом обвинувачений разом із командиром відділення та іншими військовослужбовцями рф незаконно проникли до житлового будинку, де перебували двоє цивільних. Одного з них побили та, імітуючи розстріл, здійснювали постріли біля його голови.

Читайте також: Злочини росіян у Бучі й Ірпені назавжди залишаться у колективній пам’яті Європи - генсек РЄ

Загарбники вивели чоловіка на подвір’я, де обвинувачений направив на нього автоматичну зброю. Імітуючи розстріл, він випустив дві черги, чим завдав потерпілому сильних моральних і психічних страждань.

Зараз обвинувачений перебуває під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці встановили особи трьох російських військових, які під час тимчасового захоплення одного з населених пунктів Київської області вчиняли насильницькі дії сексуального характеру стосовно місцевих жительок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-