У Маріуполі загарбники планують розселити військових рф та гастролерів-чиновників у 665 будинках

У Маріуполі загарбники планують розселити військових рф та гастролерів-чиновників у 665 будинках

Укрінформ
У захопленому російськими загарбниками Маріуполі окупаційна влада хоче у 665 приватних будинках розмістити військових та гастролерів-чиновників з росії.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«В окупованому Маріуполі житловий рекет. 665 приватних будинків окупаційна влада готується визнати «безхазяйними» та віддати під розміщення військових та гастролерів-чиновників. По суті, – це намагання «легалізувати», а фактично привласнити чуже майно окупантами під час продовження ведення воєнних дій», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Андрющенко: Загарбники через Маріуполь продовжують везти вкрадене українське зерно до рф

За словами мера українського Маріуполя Вадима Бойченка, російські загарбники спочатку зруйнували приморське місто, а тепер хочуть відібрати у людей те, що лишилося цілим.

«Для створення ілюзії законності (агресори - ред.) застосовують процедуру визнання майна безхазяйним. Але насправді – це черговий протизаконний злочин та банальне пограбування людей. Але усі їхні плани – марні, адже скоро у Маріуполь повернеться прапор України, а з ним законність та порядок», - наголосив Бойченко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: У Маріуполі після підриву авто колаборанта росіяни вже тиждень проводять «зачистку»

За словами Бойченка, із заблокованого російськими військовими Маріуполя виїхали на територію вільної України близько 150 тис. жителів міста, також за кордон виїхали близько 120 тис. людей, залишилися у захопленому місті близько 120 тис. мешканців.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-