Верещук сказала, скільки дітей живуть під обстрілами у Запорізькій області

Верещук сказала, скільки дітей живуть під обстрілами у Запорізькій області

Укрінформ
На Запоріжжі у Гуляйполі та Оріхові, які постійно під обстрілами, перебуває 34 дитини. Батьків просять виїхати хоча б до Запоріжжя.

Про це під час брифінгу у Запоріжжі сказала віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

"Я зверталась до тих, хто приїхав з Оріхова, Гуляйполя та інших населених пунктів, просила і ще раз прошу зважити на безпеку дітей щодо їхнього вивезення. Мені відомо про 34 дитини, які зараз перебувають в Гуляйполі і Оріхові. Це неправильно. Я звертаюсь до батьків, у яких є діти і які в зоні активних бойових дій. Ми готові всіх забрати, є план", - сказала вона.

Читайте також: На Донеччині з зони бойових дій евакуювали 18 людей, серед них – восьмеро дітей

За словами Верещук, у Запоріжжі є заклад, де можна розмістити таких дітей і батьків.

"Якщо ви не хочете їхати в інші регіони, то хай це буде Запоріжжя. Але точно не можна залишати дітей під обстрілами, не можна доводити до такого стану, коли діти потребують кваліфікованої медичної допомоги. Діти потребують захисту. Нагадую про ст. 166 Кримінального кодексу України. Не можна залишати дітей в небезпеці", - сказала Верещук.

Очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко заявив, що наразі йдеться про примусову евакуацію.

"На сьогодні ми працюємо з кожною родиною, поліцією, представниками органів місцевого самоврядування і вмовляємо, щоб вивозили дітей. Разом з родинами. Мама чи батько обов'язково мають виїхати", - додав голова області.

Верещук навела приклад родини з маленькою дитиною, яка потрапила під обстріл в Авдіївці. На жаль, дитина та бабуся загинули, а мама отримала поранення.

Читайте також: У Слов'янську опікунів позбавлятимуть обов'язків за відмову евакуювати дітей

Раніше повідомлялось, що сьогодні віцепрем’єрка Ірина Верещук з командою перебуває з робочою поїздкою у Запоріжжі. За планом роботи: перевірка умов проживання в гуртожитках для внутрішніх переселенців, ознайомлення з роботою гуманітарних хабів, а також перевірка інфраструктури психосоціальної роботи. Також віцепрем’єрка проведе наради з керівництвом обласної військової адміністрації та головами територіальних громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-