На Донеччині з зони бойових дій евакуювали 18 людей, серед них – восьмеро дітей

На Донеччині з зони бойових дій евакуювали 18 людей, серед них – восьмеро дітей

Відео
Укрінформ
На Донеччині із зони боїв поліції вдалося евакуювали вісім дітей, деяких з них батьки ховали від правоохоронців. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила Донецька обласна військова адміністрація.

«Поліція рятує малечу із зони боїв: з Сіверської та Соледарської громад за день евакуювали 18 людей, з них 8 дітей… Більшість батьків розуміє необхідність евакуації, але окремі мешканці ховають дітей і таким чином позбавляють їх шансів врятуватися. Проте навіть цих дорослих поліцейським вдається переконати», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: З міста Часів Яр на Донеччині евакуювали всіх дітей

Зазначається, що із Сіверської громади поліцейські евакуювали шістьох дітей і семеро дорослих. З Соледарської, а саме сіл Міньківка, Привілля та Никифорівка, - двох дітей і трьох дорослих. Найменшій врятованій дитині 2 роки

В одній з родин мама та бабуся намагалися приховати сина-підлітка, але аргументи співробітників поліції переконали їх, що дитина буде захищена тільки там, де немає бойових дій. У результаті на евакуацію зголосилася навіть бабуся, додали в ОВА.

Водночас тато 11-річного Ігоря, навпаки, сам попросив вберегти життя його сину. Мама хлопчика померла, і батько самотужки виховує дитину. Чоловік залишився наглядати за господарством, а сина довірив «Білим Янголам», і хлопця доправлять до його бабусі та старшої сестри на Полтавщину.

Читайте також: На лікування до країн ЄС евакуювали ще 20 українців

Наразі на Донеччині триває операція з порятунку дітей із найбільш небезпечних населених пунктів, евакуацію організовано Донецькою ОВА спільно з поліцією та ДСНС.

Як повідомлялося, 19 березня за допомогою поліції з території Донецької області загалом було евакуйовано ще 241 людину, з початку обов’язкової евакуації - понад 54 350 осіб, серед них 6935 – дітей, 2529 – людей з інвалідністю.

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-