Шмигаль розповів історію села на Чернігівщині, яке зустрічає річницю звільнення від окупації

Шмигаль розповів історію села на Чернігівщині, яке зустрічає річницю звільнення від окупації

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль нагадав , що 1 квітня виповнюється рік, як в селі Ягідне на Чернігівщині, яке одне з перших взяло на себе удар російського загарбника, знову український прапор.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в його дописі в Фейсбуці.

“Село Ягідне. Чернігівщина. Одне з перших взяло на себе удар російського загарбника. Сьогодні рівно рік як наші захисники його звільнили”, - зазначив Шмигаль.

Він згадав, як влітку поспілкувалися з жителями, які розповіли про жахи окупації.

Читайте також: Буча може бути місцем суду над російськими воєнними злочинцями - Шмигаль

“Ворог зігнав понад три сотні мешканців Ягідного — майже все населення села — в підвал школи, де тримав у заручниках в нелюдських умовах протягом місяця. Серед них пів сотні дітей, а також немовлята. Людям доводилося спати сидячи, не вистачало їжі та кисню”, - нагадав Прем’єр-міністр.

Шмигаль розповів, що через задуху померло десять людей, ще близько десятка були вбиті окупантами, і наголосив, що всі винні в знущаннях і звірствах над нашим народом обов’язково понесуть покарання.

“Рік як у Ягідному знову український прапор. Рік як Ягідне знову вільне. Село сильних і незламних людей, які пройшли крізь пекло. Слава нашим героїчним людям. Слава героїчним захисникам України. Слава Україні!”, - підкреслив він.

Читайте також: Буча вистояла й оживає - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2022 року правоохоронці оголосили про підозру 8 військовослужбовцям збройних сил російської федерації через смерть 10 цивільних осіб у Ягідному Чернігівській області в березні.

Фото: Денис Шмигаль, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-