Київщину можна вважати безпечною, але досі йде розмінування — ДСНС

Київщину можна вважати безпечною, але досі йде розмінування — ДСНС

Єдині новини
Укрінформ
Територію Київщини можна вважати безпечною, але ДСНС досі працює над розмінуванням області.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” розповів голова ДСНС Сергій Крук, передає Укрінформ.

“Ми до сьогодні працюємо по розмінуванню Київщини. Київщина надзвичайно активно розміновувалася після деокупації. Можна вважати, що територія Київщини є безпечною, але до кінця треба залишатися обачними та пам’ятати про небезпеку. Ми проводимо відповідну роботу з населенням, з місцевими адміністраціями, і надалі продовжуємо розмінування території, особливо сільгоспугідь”, - сказав Крук.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

Він також зауважив, що російські загарбники під час окупації передмість Києва рік тому мінували все можливе — будинки, квартири, дитячі кімнати, іграшки, предмети в дитячих сумках.

Читайте також: Сапери Держспецслужби транспорту показали, як розміновують поля перед посівною

“Рятувальників вразила жорстокість та ненависть ворога до нашої держави, наших людей. Ми зустрічалися зі страшними випадками заміновування територій, квартир, будинків, заміновування дитячих кімнат у будинках, предметів у дитячих сумках. Під час розміновування в Ірпені, Бучі ми зустрічали заміновані різні предмети, і вони це робили жорстоко, ми натрапляли на міні-пастки”, - розповів Крук.

За його словами, рятувальники під час окупації передмість столиці проводили евакуаційні заходи. Працівники ДСНС першими після військових заходили на звільнені території, займалися розблокуванням тіл, розбиранням завалів, розмінуванням.

Читайте також: В Україні планують створити структуру для координування гуманітарного розмінування

Як повідомлялося, 31 березня 2022 року Сили оборони звільнили від російських загарбників місто Бучу, що в Київській області. Буча пережила 33 дні окупації, підтверджено понад 1400 смертей, із них 37 дітей. Понад 175 людей було знайдено в братських могилах і камерах тортур. Правоохоронці зафіксували 9000 російських воєнних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-