Голови ОТГ з п'ятьох областей України запозичили досвід Польщі щодо розвитку громад

Голови ОТГ з п'ятьох областей України запозичили досвід Польщі щодо розвитку громад

Фото
Укрінформ
Голови шістнадцяти ОТГ з Харківської, Полтавської, Львівської, Закарпатської та Київської областей з 20 по 25 березня вивчали у Польщі кращий досвід польських колег з метою відновлення та розвитку своїх громад.

У рамках візиту, 21 березня 2023 року у м. Сероцьк (схід Польщі) відбувся I Польсько-український Форум місцевого самоврядування, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення Посольства України в РП.

“Сьогодні дуже важливо не зупиняти роботу щодо економічного розвитку територій громад України, як би це не було складно”, - підкреслила голова правління ГО “Центр розвитку місцевого самоврядування” Діана Баринова.

У ході форуму під час панельних дискусій обговорювалися питання викликів, які стоять перед місцевим самоврядуванням України та можливі шляхи співпраці. До обговорення долучилися польські та українські експерти й представники місцевого самоврядування.

Читайте також: Україна та Швейцарія спільно працюватимуть над регіональним розвитком та відновленням

Упродовж тижня делегація голів громад ознайомлювалася з роботою об’єктів інфраструктури, системи надання послуг у сфері безпеки, шкільної, дошкільної освіти, системи взаємодії з бізнесом та залучення інвестицій польських гмін (найменша адміністративно-територіальна одиниця Польщі). Також голови ознайомилися з досвідом роботи польських гмін щодо залучення та використання коштів ЄС на розвиток територій, в тому числі людського капіталу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-