Харків'ян попереджають про мінну небезпеку в зонах відпочинку

Харків'ян попереджають про мінну небезпеку в зонах відпочинку

Укрінформ
Потенційно небезпечними через міни залишаються околиці Харкова в трьох районах – Салтівському, Київському та Шевченківському.

Про це на брифінгу повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«Спільно з мерією Харкова буде прийматися рішення щодо заборони відвідування таких місць. Йде мова про Лісопарк, напрям П’ятихаток. Це та зона відпочинку, куди люди виїздять на велосипедах, бо вже погода дозволяє», - сказав Синєгубов.

У Лісопарку, за його словами, «можна натрапити на що завгодно»: «Це і міни-«пелюстки», які досить важко помітити в рослинності, інші протипіхотні міни, розтяжки. Це протитанкові міни. Повірте, весь арсенал може бути присутній у Лісопарку».

Очільник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко нагадав, що минулого року, до початку вересневого контрнаступу ЗСУ, росіяни періодично здійснювали дистанційне мінування окремих районів Харкова.

«Було дистанційне мінування 602-го мікрорайону, на виїзді в бік Старого Салтова. Це були і протипіхотні, і протитанкові міни. Це те, що ми вилучали, знищували. Чи можемо ми гарантувати, що там нічого не залишилося в траві? Ні, не можемо, поки ця територія не обстежена стовідсотково», - сказав Тимошко.

Читайте також: У Харкові потребують розмінування кладовища та лісосмуги

Так само потенційно небезпечною є Північна Салтівка (вулиці Бучми й Ужвій) та околиці житлового масиву Олексіївка.

Тимошко додав, що після зимового періоду міни, розкидані дистанційно, вже часто знаходяться не на поверхні, а під шаром ґрунту.

Як повідомлялося, через мінну небезпеку на Харківщині під час Великодніх свят буде заборонено відвідування кладовищ та місць поховань у деокупованих районах і на територіях, де велися бойові дії.

Фото: Олександр Павлюк, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-