На деокупованій Харківщині заборонили відвідування кладовищ на Великодні свята

На деокупованій Харківщині заборонили відвідування кладовищ на Великодні свята

Укрінформ
На Харківщині під час Великодніх свят буде заборонено відвідування кладовищ та місць поховань у деокупованих районах і на територіях, де велися бойові дії.

Про це на брифінгу 28 березня повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Оле Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Радою оборони області та Регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було ухвалене рішення щодо правил поведінки на Великдень, а саме: відвідування кладовищ, місць поховань у місцях, де була тимчасова окупація або велися активні бойові дії, буде заборонено», - поінформував Синєгубов.

Це вимушений крок, необхідний для збереження життя та здоров'я людей, наголосив начальник ОВА.

Щодо конкретних кладовищ рішення ухвалюватиме місцева влада.

«Як мінімум половина області вважається потенційно небезпечною. Загальна площа замінованої або імовірно замінованої території області становить приблизно 1,2 млн га. Це 447 населених пунктів», - зазначив Синєгубов.

Читайте також: На Харківщині водій вантажівки підірвався на міні

Контроль за виконанням рішення Ради оборони покладено на поліцію.

Як зазначив начальник ГУНП в області Володимир Тимошко, найбільші побоювання щодо безпеки стосуються саме кладовищ у селищах і селах. У містах, де на кладовищах є адміністрація, ситуація більш контрольована, оскільки комунальні служби чітко знають, де безпечні ділянки.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові міськрада закликала не відвідувати міське кладовище №17, яке перебувало на лінії вогню.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-