На Закарпатті оголосили підозру псевдоактивісту, який поширював російську пропаганду

На Закарпатті оголосили підозру псевдоактивісту, який поширював російську пропаганду

Фото
Укрінформ
СБУ оголосила про підозру закарпатцю, який виправдовував збройну агресію рф та поширював ворожу пропаганду.

Про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Закарпатській області, передає Укрінформ.

«СБУ оголосила про підозру закарпатцю, який виправдовував збройну агресію рф та поширював ворожу пропаганду. За даними спецслужби, у протиправній діяльності підозрюється мешканець Ужгородського району», - йдеться в повідомленні.

Також агітатор поширював у соцмережах дописи, в яких визнавав правомірними дії керівництва рф та поширював російські наративи щодо «нацизму» в Україні.

«Незаконні референдуми у тимчасово захоплених районах України чоловік називав «волевиявленням» громадян, а провину за злочини російських військових перекладав на т.зв. «світове правління». Також підозрюваний звинувачував ЗС України у знищенні українських населених пунктів та мирного населення», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність у публікаціях публічних виправдовувань та заперечень збройної агресії рф проти України.

У межах раніше відкритого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами злочинної діяльності проти державної безпеки України. Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників». Матеріали справи разом з обвинувальним актом скеровано до суду. Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Як стало відомо Укрінформу з власних джерел, мова йде про одіозного "русина" Івана Данацка.

Раніше у 2016 році СБУ вже висловлювала йому офіційне застереження через те, що біля будівлі Закрапатської обласної ради на площі Народній в Ужгороді він поруч із Державним прапором України вивісив «русинський триколор».

Читайте також: На Закарпатті поліцейські затримали організатора масштабного виробництва фальшивих документів

Також у 2021 році Данацко підпалив своє авто на єврономерах перед будівлею облради - на знак протесту проти закону щодо розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

Псевдоактивіст відомий своїми акціями на підтримку маргінальних акцій, зокрема, він організовував пікети та перекриття міжнародних трас через неправомірні, на його думку, комунальні тарифи, а також організовував малочисельні пікети біля Закарпатської ОДА - зокрема, лежачий пікет проти карантину, який, за його словами, «порушував конституційні права українців».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-