Відомий травматолог з Австралії навчав львівських лікарів новітньому методу протезування

Відомий травматолог з Австралії навчав львівських лікарів новітньому методу протезування

Відео
Укрінформ
Австралійський ортопед-травматолог Муньєд Аль Мудеріс у Львові навчив українських медиків остеоінтеграційному протезуванню, завдяки якому вже наступного дня після операції пацієнт може ходити.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«У Центрі «Незламні» Муньєд Аль Мудеріс провів три дні. Ортопед-травматолог ознайомив українських фахівців з «секретами» остеоінтеграційного протезування, коли штучну кінцівку вживлюють просто в кістку. Ця технологія - давня мрія українських лікарів. Вона дозволяє встановлювати протези людям з «високою» ампутацією ніг. На жаль, на такі протези зараз великий запит», - йдеться у повідомленні.

У медзакладі зазначають, що Муньєд Аль Мудеріс - зірка світової медицини. Він - людина року в Австралії. Сам чоловік родом з Іраку. Виріс у воюючій країні і бачив багато людей, яких травмувала війна. Ще з дитинства мріяв допомагати людям знову бути мобільними. До Австралії свого часу дістався човном - як біженець. Рік провів у слідчому ізоляторі, а після цього почав працювати над новітньою технологією протезування.

Австралійський лікар оглянув майже сотню пацієнтів у реабілітаційному центрі «Незламні» та спільно з львівськими травматологами виконав кілька операцій. Наступний візит Аль Мудеріса до Львова запланований на квітень, тоді перший українець зможе отримати найсучасніший протез за остеоінтеграційною технологією.

Читайте також: У реабілітаційному центрі «Незламні» за рік встановили 100 безкоштовних протезів

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно в Національному реабілітаційному центрі «Незламні» у Львові відкрили протезну майстерню. Тут працюватимуть 10 спеціалістів, які за місяць зможуть виготовляти 100 протезів для українців, які постраждали внаслідок війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-