У Почаївській лаврі представників держави не допустили до храму, термін користування яким сплив

У Почаївській лаврі представників держави не допустили до храму, термін користування яким сплив

Єдині новини
Укрінформ
У Почаївській лаврі представників держави не допустили до однієї з церков, термін користування якою сплив.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Укрінформ.

"У нас припинилася угода щодо однієї з церков на території Почаївської лаври. І от характерна поведінка священника УПЦ МП з цього собору: він закриває собор, не допускає представників державного національного заповідника на територію храму. Ми змушені подавати до суду і повертати собі управління державним майном", - сказав Ткаченко.

Так само, за його словами, закінчилися дії угод в деяких інших церквах, до прикладу, на території Чернігівського заповідника.

"Думаю, ми так само послідовно, спокійно, згідно із законом, будемо діяти з іншими об'єктами", - сказав Ткаченко.

Читайте також: У Лаврі треба перевірити понад 700 музейних об'єктів - Ткаченко

Він нагадав, що у Верховній Раді зареєстровані відповідні законопроєкти щодо діяльності московського патріархату в Україні, у разі їх ухвалення держава діятиме відповідно до закону.

Як повідомлялося, Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» 10 березня направив Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі (Чоловічому монастирю) УПЦ МП попередження про розірвання Договору № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном на підставі виявлених Міжвідомчою робочою групою порушень умов договору. Згідно з ним, представники УПЦ МП мають залишити приміщення лаври до 29 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-