Поліція Київщини отримала 10 автомобілів за сприяння американської письменниці Мітці Пердью

Поліція Київщини отримала 10 автомобілів за сприяння американської письменниці Мітці Пердью

Фото
Укрінформ
Поліція Київської області отримала 10 нових автомобілів за сприяння спадкоємиці готелів "Шератон", письменниці та бізнесвумен Мітці Пердью.

На церемонії були присутні гендиректор Форуму керівників поліції США Чак Векслер і поліцейські, які під час окупації евакуювали людей на службових машинах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це — наступний крок реалізації нашої співпраці і підтримки з боку поліцейських США. Це вже друга партія автомобілів, які передаються безпосередньо поліцейським Київщини (за підтримки Мітці Пердью — ред.) і які будуть використовуватися для патрулювання”, - сказав начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Поліція Київщини одержала 10 автомобілів за підтримки американської письменниці Мітці Пердью / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Під час церемонії було показано відеозвернення Мітці Пердью, яка зазначила, що ці автомобілі є свідченням підтримки України.

“Щодня Україна бореться за всю західну цивілізацію. Ці автомобілі є символом любові американців до України”, - сказала філантроп.

Своєю чергою Нєбитов нагадав, що Пердью відвідувала Україну торік. Раніше вона продала з аукціону свою обручку вартістю понад 1 млн дол. і передала кошти Україні.

Читайте також: На Київщині презентували новітні авто для кінологів поліції, які передав фонд Говарда Баффета

Під час заходу були продемонстровані 8 розстріляних і спалених загарбниками поліцейських машин. Серед них - автомобіль, у якому російські військові вбили поліцейського Сергія Близнюка торік у березні під час евакуації мирних жителів.

“Цей автомобіль, ВАЗ-2107, останнім виїжджав з Ірпеня під керуванням Близнюка. Снаряд влучив у машину, і він (поліцейський - ред.) згорів у ній”, - розповів Нєбитов.

За його словами, машина перебувала на окупованій території, тож обгоріле тіло виявили вже після 27 березня, коли територію було визволено. Особу загиблого вдалося встановити за допомогою ДНК-експертизи.

Загалом російські військові на тимчасово захопленій частині території Київської області знищили або суттєво пошкодили 74 автомобілі поліції.

Як повідомлялося, у грудні 2022 року американська письменниця, телеведуча, бізнесвумен, філантроп, спадкоємиця готелів "Шератон" Мітці Пердью передала поліції Чорнобильської зони відчуження вісім автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-