У Миколаєві 80 волонтерів отримали стипендії за проєктом, що реалізується за підтримки USAID

У Миколаєві 80 волонтерів отримали стипендії за проєктом, що реалізується за підтримки USAID

Укрінформ
У Миколаєві перші 80 волонтерів отримали стипендії в рамках проєкту підтримки, який реалізується за підтримки USAID.

Про це повідомляє Агентства розвитку Миколаєва у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Перші 80 фіналістів вже почали отримувати стипендіальні виплати в рамках Програми підтримки волонтерів Миколаєва та регіону. На першому етапі ми отримали 182 заявки від представників і представниць 57 волонтерських організацій», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що люди зверталися з різними запитами: комусь потрібен був телефон, щоб бути на зв'язку та відповідати у месенджері, в інших є необхідність в фотоапараті чи фотооб'єктиві. Дехто писав, що потрібні запчастини для ремонту автомобілів, які розвозять гуманітарну допомогу. Зверталися і за коштами на психологічну підтримку чи відпочинок у Карпатах із рідними.

Читайте також: В Україні запустили кампанію щодо необхідності піклування про ментальне здоров’я

Проєкт «Підтримка спільноти Миколаївського волонтерського штабу» реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Команда Агентства розвитку Миколаєва разом із Ресурсним центром громадських ініціатив розробила проєкт для відновлення емоційної складової та соціальної активності волонтерів. Адже багато волонтерів в Миколаєві через війну та постійну залученість до благодійної допомоги втратили роботу або власний бізнес.

Читайте також: Децентралізація: USAID наголошує на важливості законодавчої роботи для допомоги громадам

Відповідно до його умов, на першому етапі 100 конкурсантів, які пройшли технічний відбір, мають змогу здобути стипендію. За словами менеджера з комунікацій проєкту – Євгена Гомонюка зараз уже стало відомо, що донори задоволені проміжним результатом і вже буде 170 таких стипендій.

Розмір однієї стипендії становить 10 тисяч гривень.

Фото: xtra.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-