Євросоюз передав Миколаївщині 500 модульних будинків для переселенців, Херсонщині – 600

Євросоюз передав Миколаївщині 500 модульних будинків для переселенців, Херсонщині – 600

Фото
Укрінформ
Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини продовжує сприяти реалізації проєкту Єврокомісії з облаштування мобільних будинків для переселенців у Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі омбудсмен Дмитро Лубінець.

За його словами, на Миколаївщину доправили 500 таких будинків, на Херсонщину – 600.

«Здебільшого їх встановлюватимуть на власних присадибних земельних ділянках громадян на період відновлення пошкодженого або зруйнованого майна. Також розглядається питання облаштування «пунктів незламності» в громадських місцях», - повідомив омбудсмен.

Мобільні будинки можна адаптувати як для теплої, так і для холодної погоди. Вони є багатофункціональними: конструкції дозволяють переобладнати їх у більші модулі й застосовувати як спільні кухні, дитячі зони, медичні кабінети, гуманітарні пункти тощо. До будинків додатково надають ліжка з матрацами, постільну білизну та електрообігрівачі.

«Перші вантажі вже відправили п’ятьом тергромадам Миколаївщини: Чорноморській, Шевченківській, Галицинівській, Снігурівській та Первомайській. На Херсонщині почали встановлювати перший мобільний будинок у селі Посад-Покровський, на території зруйнованої садиби одного з місцевих мешканців», - зауважив Лубінець.

За його словами, допомога надається завдяки Координаційному центру ЄС із реагування на надзвичайні ситуації (ERCC) та Шведській службі цивільного захисту (MSB).

Читайте також: У громадах Рівненщини за підтримки Швеції розгорнуть модульні будинки каркасного типу

Уповноважений висловив окрему подяку Міністерству закордонних справ та Представництву України в ЄС, які надають підтримку в налагодженні відповідної комунікації.

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня Президент Володимир Зеленський відвідав з робочою поїздкою Херсонську область, де ознайомився з перебігом відновлення інфраструктурних об’єктів, зруйнованих унаслідок повномасштабної агресії росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-