В Одесі бойовика «днр» заочно засудили до 15 років в'язниці

В Одесі бойовика «днр» заочно засудили до 15 років в'язниці

Укрінформ
Приморський районний суд Одеси заочно засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна бойовика так званої «днр».

Про це повідомило Управління СБУ в Одеській області у Телеграмі, передає Укрінформ.

«...Суд визнав бойовика винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, уродженець Одещини у травні 2014 році з ідеологічних переконань приєднався до терористичної організації «днр». Чоловік із позивним «Гуд» вступив до лав незаконного збройного формування так званого «першого словʼянського батальйону» з дислокацією у Словʼянську. У його складі брав активну участь у бойових діях проти ЗСУ поблизу Словʼянська, Мар'їнки, Шахтарська, Іловайська, смт Фащівки та с. Нікішиного.

За свої «подвиги» фігурант був нагороджений окупаційною адміністрацією медаллю «за боевые заслуги».

Читайте також: Адвокатка, яка погодилася стати «суддею днр», може провести 15 років за ґратами

Крім того, зловмисник популяризував терористичні угруповання бойовиків ОРДЛО та закликав до їхньої підтримки у соцмережах та серед свого оточення.

Як повідомлялося, Служба безпеки України оголосила підозру громадянину російської федерації, який обіймає псевдопосаду «голови уряду днр», в організації вивезення українського зерна із захопленого Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-