Мерія Стамбула передасть Одесі 10 автобусів та понад 40 генераторів

Мерія Стамбула передасть Одесі 10 автобусів та понад 40 генераторів

Укрінформ
Муніципальна рада Стамбула ухвалила рішення щодо передачі мерії Одеси гуманітарної допомоги у вигляді 10 автобусів і 41 генератора.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський.

«Попередньої домовленості було досягнуто під час онлайн-конференції мерів Одеси та Стамбула в листопаді минулого року, присвяченої 25-річчю встановлення побратимських відносин. Потім ми просували це рішення, бо його приймає не мер особисто, воно має бути проголосоване на сесії міської ради. Рішення міською радою було ухвалене вчора. Згодом ми його пропрацюємо по юридичних деталях з командами Одеси та Стамбула”, - пояснив дипломат.

Автобуси будуть використовувати як громадський транспорт, адже нині з причини відключення електроенергії деякі види громадського транспорту не можуть вийти на маршрути.

Як зазначив дипломат, турецька сторона також готова забезпечити навчання персоналу з використання та обслуговування подарованих автобусів.

Він додав, що землетруси 6 лютого та трагічні наслідки, які вони спричинили, відтермінували рішення щодо гумдопомоги, але воно все ж таки було ухвалене.

Читайте також: Україна отримала як гумдопомогу шість автівок «швидкої», засоби індивідуального захисту та ліки

“Думаю, багато часу відправлення не займе. Хочу сказати, що турецьку сторону дуже зворушило те, що Україна відправила рятувальників під час пошуково-рятувальної операції на сході країни. Тут розуміють, що нині в Україні потрібні рятувальники, але їх направлення в Туреччину - це дуже зворушливий та вагомий жест підтримки турецького народу”, - сказав Недільський.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2021 року генеральний консул України в Туреччині Недільський під час зустрічі з мером Стамбула Екремом Імамоглу обговорили відзначення побратимства Одеси та Стамбула. Через широкомасштабне військове вторгнення росії в Україну проведення заходів було відтерміноване.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-