На Вінниччині стартує програма підтримки для захисників із важкими пораненнями

На Вінниччині стартує програма підтримки для захисників із важкими пораненнями

Укрінформ
У Вінницькій ОВА ініціювали програму підтримки важкопоранених захисників та членів їхніх сімей.

Про це повідомляється на сайті ОВА, передає Укрінформ.

«Це наш обов’язок та наша відповідальність перед ними. Маємо відвідати та поспілкуватись із кожним таким героєм та його сім'єю, щоб підтримати та допомогти їм. Організувати весь обсяг медичних обстежень, вчасне направлення на спеціалізоване лікування та реабілітацію. Визначити потреби у догляді, в облаштуванні та засобах реабілітації та забезпечити їх отримання», - наголосив керівник обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

Згідно з повідомленням, йдеться про запровадження комплексної програми підтримки та допомоги особам, які зазнали важких поранень (травми, захворювання) під час оборони України, та їх сім'ям.

Окрім того, йдеться про забезпечення контролю за оформленням та призначенням пораненим захисникам інвалідності, організацію максимального проведення МСЕК через заочний розгляд або виїзні засідання за місцем проживання цих осіб.

Читайте також: Як отримати безоплатні послуги з реабілітації у стаціонарірозяснення МОЗ

Також обласна влада планує у разі необхідності залучати до вирішення потреб захисників та їхніх сімей міжнародні, всеукраїнські та місцеві благодійні організації.

Як повідомлялось, Мінцифри спільно з профільними міністерствами активно відпрацьовує основні напрямки удосконалення роботи військово-лікарської комісії (ВЛК) для того, щоб зменшити навантаження на українських військовослужбовців.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-