З Бахмута та навколишніх селищ за місяць евакуювали 320 дітей — Верещук

З Бахмута та навколишніх селищ за місяць евакуювали 320 дітей — Верещук

Укрінформ
З Бахмута та навколишніх селищ з 11 лютого вдалося евакуювати 320 дітей.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” сказала віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реітеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

“Уже більше місяця в межах обов’язкової евакуації проводим евакуацію саме з Бахмут. Коли ми говоримо про ці населені пункти - Костянтинівка, Часів Яр, Бахмут, то з 11 лютого по сьогоднішній день нам вдалося евакуювати 320 дітей. А отже постанова, яка вступила в дію, власне лише доповнила зусилля наших евакуаційних груп”, - сказала Верещук.

Стосовно евакуації з території Запорізької області, вона зазначила, що на території регіону немає режиму обов’язкової евакуації.

“Щоб не було зловживань, спочатку має бути режим обов’язкової евакуації, а вже тоді, коли ОВА звертається до нас, до координаційного штабу, з проханням підтримати режим примусової евакуації, лише в таких випадках він буде застосовуватися. У нас на сьогодні режим обов’язкової евакуації лише на Донеччині”, - сказала Верещук.

Вона додала, що процес евакуації з Бахмуту триває. Віцепрем'єр-міністр пояснила що у випадку режиму примусової евакуації питання письмової відмови від неї не стоїть.

Читайте також: Мінреінтеграції пояснило, на яких волонтерів можна покладатися під час евакуації

"Ми говоримо про те, що дитину не можна вилучати самостійно, тобто вона не може бути вилучена з сім'ї, обов'язково один з родичів має супроводжувати. Дорослі члени родини можуть залишатися і це їхнє право... А от коли є дитина, то відмовитися принаймні одному члену родини не можна. Є стаття 166 Кримінального кодексу, в даному випадку людей попереджено про те, що їх буде притягнуто в тому числі до кримінальної відповідальності, дитина не може бути залишена в небезпеці", - сказала Верещук.

Водночас вона зауважила, що таких випадків відмови від евакуації не було, питання стоїть в тому, щоб мати змогу заїхати до цих населенних пунктів та вивезти людей, оскільки ворог веде прицільний вогонь по евакуаційному транспорту.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-