росіяни за добу атакували дев'ять регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували дев'ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на дев'ять областей України, є загиблі і поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 14 березня.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив 5 обстрілів, з них один вночі, зі ствольної артилерії, мінометів, РСЗВ бив по території Новгород-Сіверського і Корюківського районів. Також вчора вдень було зафіксовано два випадки скидання ВОГ із безпілотника у Новгород-Сіверському районі. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження інфраструктури інформація не надходила. Дані уточнюються.

Читайте також: росіяни обстріляли з артилерії та мінометів сім населених пунктів Сумщини і Чернігівщини

У Сумській області вчора протягом дня росіяни обстріляли території Білопільської, Шалигинської, Краснопільської, Есманської, Зноб-Новгородської та Середино-Будської громад. Зафіксовано 94 удари з мінометів, РСЗВ і САУ, два ракетні удари, а також скидання чотирьох вибухових пристроїв з БПЛА.

Внаслідок ракетного удару по селу Зноб-Новгородське одна людина загинула, четверо були поранені.

У Запорізькій області за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Чарівне, Залізничне, Юрківка, Зарічне, Оріхів, Гуляйпільське, Гуляйполе, Новоданилівка, Білогір'я, Ольгівське, Мала Токмачка, Полтавка, Новоандріївка, Староукраїнка, Малинівка, Кам'янське, Степногірськ.

Надійшло 46 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області вчора ворог бив по Нікопольському району. Під обстрілами опинились Марганецька, Червоногригорівська та Покровська громади. Постраждалих немає. Пошкоджене транспортне підприємство.

У Харківській області на Слобожанському напрямку протягом доби війська рф здійснили обстріли районів населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Лук’янці, Гатище, Вовчанськ, Дворічна і Кіндрашівка.

Читайте також: Синєгубов розповів про евакуацію цивільних із небезпечних територій Харківщини

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Дворічна та Гряниківка, здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Гряниківка, Масютівка, Куп’янськ, Крохмальне, Новоселівське.

Вчора внаслідок обстрілу Вовчанська пошкоджено щонайменше чотири приватні будинки та господарські споруди.

Внаслідок артилерійського обстрілу Вовчанська були пошкоджені будівля пожежно-рятувальної частини і два автомобілі рятувальників.

Із села Гряниківка Куп'янського району госпіталізували 41-річну жінку та 51-річного чоловіка з осколковими пораненнями.

У селі Сніжківка Ізюмського району на протипіхотній міні "Пелюстка" підірвався та був госпіталізований чоловік віком 40 років.

Читайте також: На Харківщині після підриву чоловіка на «пелюстці» довкола знайшли ще понад 70 мін

У Луганській області на Куп’янському та Лиманському напрямках російські війська намагаються прорвати оборону, ведуть безуспішні наступальні дії у районах Невського, Червонопопівки, Серебрянського лісництва, Кремінної, Діброви та Білогорівки.

Ворог здійснив артилерійські обстріли районів Макіївки, Діброви і Білогорівки.

У Донецькій області вночі росіяни завдали ракетного авіаудару по Авдіївці, є влучання двох ракет по території коксохімічного заводу, ще дві ракети влучили в районі заводу залізобетонних конструкцій.

Також пізно ввечері росіяни здійснили ракетний обстріл Курахового. Пошкоджено парк і багатоповерхівки.

Зранку у вівторок війська вдарили ракетами по селу Ласточкине. Інформація про постраждалих уточнюється.

Минулої доби ворог завдавав авіаударів, бив із РСЗВ "Ураган" і "Град", мінометів, танків, артилерії. Обстріляні Авдіївка, Костянтинівка, Часів Яр, смт Велика Новосілка, смт Курахівка, села Максимільянівка, Новоукраїнка, Сєверне.

Читайте також: Обстріли Донеччини: у Костянтинівці пошкоджені 18 приватних будинків і чотири багатоповерхівки

Пошкоджено 22 житлові будинки (з них дві багатоповерхівки), школа, приміщення промислового підприємства, два цивільних автомобілі, гараж, два газопроводи низького тиску, господарські споруди.

На Донеччині за минулу добу троє загиблих і 14 поранених.

У Миколаївській області вчора ввечері ворог завдавав мінометних ударів по акваторії Очаківської громади. Без постраждалих.

У Херсонській області загарбники здійснили 93 обстріли, випустивши 412 снарядів з важкої артилерії та "Градів".

Обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів. Серед них — Золота Балка, Гаврилівка, Качкарівка, Новосілка, Козацьке, Іванівка, Берислав, Зеленівка, Благовіщенське, Інженерне, Херсон, Дніпровське та Комишани.

Херсон ворог обстріляв чотири рази. 13 снарядів влучили у житлові квартали, приватні і багатоквартирні будинки.

Читайте також: ворог за добу 93 рази атакував Херсонщину, є загиблий

Одна людина загинула, шестеро дістали поранення.

Зі звільненої від росіян території області евакуйовано ще 88 людей.

В одному з населених пунктів Дар'ївської громади росіяни атакували бригаду енергетиків. Під час ворожого обстрілу фахівці виконували аварійно-відновлювальні роботи. За попередньою інформацією, поранення дістав один електрик.

Четверо піротехніків ДСНС і цивільний підірвалися на російській вибухівці у селі Посад-Покровське. Травмованих рятувальників госпіталізували. Всі постраждалі перебувають у стані середньої важкості.

На протитанковій міні підірвався у полі місцевий житель, він знаходився у автомобілі. Чоловік загинув на місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-