За добу росіяни атакували сім регіонів України - зведення ОВА

За добу росіяни атакували сім регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли семи областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 13 березня.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли територій Білопільської громади. Зафіксовано 18 влучань із мінометів. Втрат і руйнувань немає. Зранку ворог бив із мінометів по Шалигинській громаді - 16 влучань. За попередньою інформацією, без наслідків. Дані уточнюються.

У Запорізькій області минулої доби загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Ольгівське, Гуляйпільське, Гуляйполе, Новоандріївка, Чарівне, Мала Токмачка, Малинівка, Степове, Кам'янське. Надійшло чотири повідомлення про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті ворожих обстрілів.

У Харківській області на Слобожанському напрямку росіяни протягом доби обстріляли райони населених пунктів Стрілеча, Малі Проходи, Красне, Великий Бурлук та Бологівка.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у районах населеного пункту Дворічна. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Западне, Масютівка, Куп’янськ, Крохмальне, Піщане і Чернещина. Без постраждалих.

Читайте також: росіяни зранку тричі обстріляли Авдіївку та завдали авіаудару по коксохімічному заводу

У Луганській області минулої доби росіяни вели безуспішні наступальні дії поблизу Невського, Червонопопівки, Кремінної, Діброви, Білогорівки та Серебрянського лісництва.

ворог здійснив артилерійські обстріли районів Новоселівського, Макіївки, Невського, Діброви і Білогорівки. Ситуація в області залишається напруженою.

У Донецькій області протягом доби ворог завдавав ударів із ЗРК С-300, авіації (тип ракети не встановлено), РСЗВ «Град», артилерії, танків.

російські війська обстріляли Авдіївку, Слов’янськ, Бахмут, Костянтинівку та села Сєверне, Тоненьке, Карлівка, Ласточкине, Новоселівка Перша, Торське та Зарічне.

Читайте також: На Житомирщині та Харківщині можуть застосовувати графіки погодинних відключень електроенергії

Протягом ночі - активні бойові дії по лінії оборони в Очеретинській громаді, особливо в районі сіл Красногорівка і Веселе. Зранку росіяни завдали ракетного авіаудару по громаді (влучання однієї ракети по околиці села Ласточкине, другої ракети - по околиці села Красногорівка). Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.

На Донеччині за добу семеро людей дістали поранення.

У Миколаївській області зранку війська рф здійснили артилерійський обстріл населеного пункту Куцурубської громади. Є руйнування житлових будинків. За попередньою інформацією, одна людина загинула, під завалами можуть бути двоє людей. Дані уточнюються.

Читайте також: Обстріл Миколаївщини: кількість поранених зросла до чотирьох

У Херсонській області минулої доби російські загарбники обстріляли низку населених пунктів, зокрема Берислав, Понятівка, Дніпровське і Білозерка.

За минулу добу ворог здійснив 56 обстрілів, випустивши 337 снарядів з важкої артилерії та «Градів».

росіяни двічі обстріляли Херсон - три снаряди влучили у житлові квартали, приватні й багатоквартирні будинки. Одна людина дістала поранення.

Зі звільненої від росіян території Херсонської області евакуйовано ще 48 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-