На Луганщині жінки вимагають від росії звільнити їхніх чоловіків з армії за віком

На Луганщині жінки вимагають від росії звільнити їхніх чоловіків з армії за віком

Укрінформ
Близько 500 жінок звернулись до керівництва рф з претензією, що у так званій «лнр» не діє російське законодавство, та вимагають звільнити їхніх чоловіків з армії за віком.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

"Військове командування не приймає рапорти щодо звільнення за віком у чоловіків. Останні, напевно, й самі бажають повернутися додому, щоб залишитися живими, але вся система проти", - ідеться у повідомленні.

Також в ОВА зазначають, що росіяни продовжують заходи із примусової паспортизації населення тимчасово захопленої території Луганської області.

"Так, військове керівництво рф в обов’язковому порядку вимагає від всіх мобілізованих підписувати довготривалі контракти на проходження військової служби в армії рф. Для цього необхідно обов’язково мати серед решти документів копію паспорта громадянина рф. В іншому випадку військовослужбовцям та членам їхніх родин погрожують у відмові всіх встановлених виплат та соціального захисту, передбаченого для військовослужбовців рф", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Будинки на окупованій Луганщині вже кілька разів змінили російських «квартирантів» - Гайдай

Крім того, в ОВА повідомляють про підтоплення грунтовими водами близько 400 домоволодінь в тимчасово захоплених населених пунктах Борівське та Сиротине. "Про надзвичайну ситуацію природного характеру місцеві жителі заявляли ще в лютому. Екосистема навколо населених пунктів за рік війни значно змінилася, зокрема знищені гектари лісів. Тому вода почала прибувати в значно більших обсягах, ніж зазвичай. Втручання влади необхідно було терміново, але людей почули лише посеред березня, коли ті вже самостійно почали рятувати свої домівки від знищення", - наголошують в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захоплених росіянами районах Луганської області спостерігається нестача готівкових коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-