На Миколаївщині затвердили програму розвитку української мови

На Миколаївщині затвердили програму розвитку української мови

Укрінформ
Миколаївська ОВА затвердила програму розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя в Миколаївській області на 2023-2027 роки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

«Розпорядженням Миколаївської обласної військової адміністрації 10 березня прийнято рішення щодо затвердження Програми розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя в Миколаївській області на 2023-2027 роки», - зазначив Кремінь.

Він наголосив, що Миколаївщина - це перша область на півдні країни, яка матиме обласну та міську програму з популяризації державної мови.

Читайте також: У Миколаєві ухвалили програму розвитку української мови до 2025 року

«Щиро вітаю це рішення. Кожна така програма - це цеглина у фундамент зміцнення та подальшої розбудови України. Це ще один крок на шляху популяризації української мови. Я дякую місцевій владі, яка відгукнулась на запит своєї громади", - зауважив Уповноважений.

Як повідомляв Укрінформ, у комунальних закладах загальної середньої освіти Миколаєва забороняється використання російської мови - відповідне рішення ухвалив виконком Миколаївської міськради у червні 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-