У Миколаєві на ремонт пошкодженої водопровідної мережі виділять ₴1,2 мільярда

У Миколаєві на ремонт пошкодженої водопровідної мережі виділять ₴1,2 мільярда

Укрінформ
На відновлення системи водопостачання у Миколаєві спрямують субвенцію з держбюджету в розмірі 1,2 млрд грн.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада з посиланням на директора МКП “Миколаївводоканал” Бориса Дуденка, передає Укрінформ.

"З державного бюджету України спрямують субвенцію у розмірі 1,2 млрд грн на відновлення системи водопостачання в Миколаєві. На сьогодні вже підтверджено, що ця субвенція буде виділена", - прокоментував Дуденко.

За його словами, проєкт з реконструкції мереж реалізуватиме Миколаївська обласна військова адміністрація, тому кошти надійдуть до обласного бюджету.

Але з боку Миколаївводоканалу вестиметься технічний нагляд щодо якості та термінів робіт, відповідності державним будівельним нормам. Зараз йдеться приблизно про 12 проєктів.

"Обрано найважливіші ділянки водогону, що відповідають за величезний обсяг постачання води. Їх реконструкція дозволить забезпечити сталу роботу системи", - сказав Дуденко.

Читайте також: Для повної заміни водомереж у Миколаєві потрібні три мільярди гривень - Кім

Як повідомлялося, водопровідна мережа Миколаєва наразі зношена на 200 відсотків і потребує термінової заміни. 12 квітня через перебитий росіянами водогін Дніпро-Миколаїв місто залишилося без централізованого водопостачання. Через місяць його відновили, але у кранах тече виключно технічна вода, яка через свою солоність роз’їдає трубопровід.

Фото: Миколаївводоканал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-