Двом посадовцям із Черкас оголосили підозру у виправдовуванні російської агресії

Двом посадовцям із Черкас оголосили підозру у виправдовуванні російської агресії

Укрінформ
Колишньому спеціалісту Черкаської обласної прокуратури та службовій особі відділення Ощадбанку з Черкас повідомили про підозру у виправдовуванні збройної агресії росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів генеральної інспекції Офісу генпрокурора повідомлено про підозру колишньому спеціалісту Черкаської обласної прокуратури та службовій особі відділення АТ “Ощадбанк” в Черкасах у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрювані з початку повномасштабного вторгнення виправдовували та визнавали правомірною збройну агресію росії.

Вони називали війну “внутрішнім громадянським конфліктом”, а злочини росіян у Бучі, Кременчузі та Краматорську – “інсценуванням”.

Згідно з висновком експерта, ці вислови є виправдовуванням, визнанням правомірною збройної агресії росії проти України.

Читайте також: СБУ викрила російських агентів, які збирали розвіддані біля військових частин

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській області суд призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі жительці Самбірського району, яка виправдовувала збройну агресію росії проти України та підтримувала дії загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-