Енергосистема відновлюється, у чотирьох регіонах діють обмеження

Енергосистема відновлюється, у чотирьох регіонах діють обмеження

Укрінформ
Станом на ранок 10 березня енергосистема продовжує відновлюватися, складна ситуація залишається у Житомирській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Енергосистема продовжує відновлюватися після 15 масованої ракетної атаки та 18 атаки дронами. Через пошкодження, що завдав ворог, у Житомирі та Харкові частина споживачів усе ще залишаються без електропостачання. Критична інфраструктура цих міст працює переважно від автономних джерел живлення. Ліміти споживання до решти областей не доводились, споживання покривається наявним виробництвом електроенергії», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок атаки росіян 9 березня та значного пошкодження обладнання є мережеві обмеження у Житомирській та Харківській областях, які призводять до необхідності застосовувати графіки погодинних відключень. Ці графіки складають і застосовують обленерго.

Читайте також: У Харкові заживили критичну інфраструктуру, більшість споживачів поки без світла

Крім того, ворог 9 березня продовжував обстрілювати Дніпропетровщину та Запоріжжя, через що у цих регіонах діють аварійні відключення. Ремонтні бригади роблять усе можливе, щоб якомога швидше відновити стабільне електропостачання, однак відновлювальні роботи потребують часу.

Як повідомлялося, усю ніч 9 березня тривала 15-та масована ракетна атака росіян на енергетичну інфраструктуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-