Електропостачання відновили у більшості областей - Галущенко

Електропостачання відновили у більшості областей - Галущенко

Укрінформ
Енергетики відновили електропостачання у більшості областей, де були пошкодження енергетичних об’єктів внаслідок масованої російської атаки 9 березня, але ремонтні роботи тривають.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ із посиланням на Міністерство енергетики.

“На жаль, є влучання як в об’єкти генерації, так і в об’єкти передачі, тобто електричні підстанції. Ситуація непроста, але вже зараз ми можемо констатувати, що відновлено енергопостачання, яке обмежувалося в 14 областях 9 березня. Ремонтні роботи тривають і будуть продовжуватися цілодобово до повного відновлення енергопостачання”, - зазначив міністр.

За словами Галущенка, цього разу російські терористи застосували нову тактику завдання ударів – використовували водночас різні типи ракет та дрони. Але з 10 жовтня, коли почалися масовані атаки рф на енергетичні об’єкти України, українські енергетики розробили низку механізмів, як діяти у таких екстремальних умовах.

“За цей період ми напрацювали технічні рішення, які дозволяють нам утримати систему цілісною. І сьогодні ми це довели: попри чергову нічну масовану атаку, на ранок енергетична система України залишалася цілісною”, - наголосив міністр.

Читайте також: Україна отримала допомогу для енергосектору з 30 країн – Галущенко

Як повідомлялось, усю ніч 9 березня тривала 15-та масована ракетна атака росіян на енергетичну інфраструктуру. Внаслідок обстрілів є пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури, обмеження електропостачання застосовані у Житомирській, Харківській та Одеській областях.

Крім того, через ворожі обстріли була повністю знеструмлена Запорізька атомна електростанція. Але вже до кінця дня енергоживлення станції відновили.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-