російські загарбники нищать на Луганщині культурну спадщину – Гайдай

російські загарбники нищать на Луганщині культурну спадщину – Гайдай

Укрінформ
Попри заборону, в тому числі міжнародним організаціям, відвідувати тимчасово окуповані території, уже відомо, що загарбники на Луганщині руйнували об’єкти архітектурної спадщини.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай розповів на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Ми не маємо доступу до тимчасово окупованих територій, і жодні міжнародні організації так само туди не допускають. Утім, з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого минулого року, поки ми знаходились безпосередньо на території Луганщини, на власні очі бачили ті руйнування, які росіяни робили в наших містах і селах», - зазначив Гайдай.

Зокрема, він назвав розбиті росіянами архітектурні пам’ятки в Сєвєродонецьку й Лисичанську.

«Можу сказати, що театр у Сєвєродонецьку зруйнований, так само російськими військами розстріляна бельгійська спадщина в Лисичанську», - зазначив очільник області.

Так, серед іншого, була розбомблена в Сєвєродонецьку будівля обласного драмтеатру, реконструйована і відреставрована в 2017 році.

Читайте також: росія зруйнувала понад пів тисячі об’єктів культурної інфраструктури України

У Лисичанську - чотириповерхову будівлю в неоготичному стилі, яку власники місцевого содового заводу збудували на рубежі ХІХ – ХХ століть як лікарню.

Як повідомив Укрінформ, на сьогодні на луганській ділянці фронту спостерігається певне затишшя – росіяни потребують поповнення резервами після великих втрат напередодні.

Фото: severodonetsk.times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-