Херсонщина отримає енергетичне обладнання на €4,5 мільйона

Херсонщина отримає енергетичне обладнання на €4,5 мільйона

Укрінформ
За кошти з Фонду підтримки енергетики України для АТ «Херсонобленерго» буде закуплено енергетичне обладнання на загальну суму в 4,5 мільйона євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

«Допомога міжнародних партнерів у рамках Фонду підтримки енергетики України дозволяє закупити енергетичне обладнання, яке ми не можемо отримати у вигляді гуманітарної допомоги. Але в той же час воно є критично необхідним для відновлення генерації та проведення ремонтних робіт. Завдяки цій допомозі енергетики Херсонської області, яку щоденно обстрілює ворог, зможуть швидше відновити енергопостачання для споживачів», - наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Читайте також: Україна відновлює енергосистему швидше, ніж росія встигає її пошкодити - експерт

Зазначається, що серед обладнання - трансформатори, обмежувачі перенапруги, акумуляторні батареї та роз’єднувачі.

Загалом до Фонду надійшло 151 мільйон євро від Німеччини, Великої Британії, Іспанії, Ісландії, Данії, Європейської комісії, Регіональної асоціації органів регулювання енергетики (ERRA), Регіонального центру досліджень енергетичної політики. З них для потреб українських енергетичних компаній розподілені кошти на суму близько 138 мільйонів євро.

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгення рф Україна отримала від міжнародних партнерів 450 вантажів гуманітарної допомоги з енергетичним обладнанням. Загальна вага допомоги сягнула понад 5650 тонн.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-