У Львові та Франківську вшанували пам’ять командира УПА Романа Шухевича

У Львові та Франківську вшанували пам’ять командира УПА Романа Шухевича

Фото
Укрінформ
У Львові вшанували пам’ять командира УПА Романа Шухевича.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«5 березня, вшановують пам’ять головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича. Представники влади й громадськість поклали квіти до пам’ятника генерал-хорунжого в Білогорщі, а відтак спільно з духовенством помолилися», - повідомляє Львівська міська рада.

За інформацією Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа, в обласному центрі Прикарпаття пам’ять Романа Шухевича також вшанували молитвою.

«Тут, на вул. Шухевичів, є пам’ятник і ліцей імені Романа Шухевича – гордимося цим. Для нас важливо пам’ятати визначні постаті, бо спадкова національно-визвольна боротьба триває по нинішній день», - переконаний Марцінків.

Також на Прикарпатті в Історико-меморіальному музеї С.Бандери провели науково-практичну конференцію «Маловідомі матеріали з діяльності підпілля ОУН та відділів УПА на Калущині» з нагоди вшанування пам’яті Романа Шухевича.

Читайте також: Юрія Шухевича поховали на Личаківському цвинтарі у Львові

Роман Шухевич (псевдо: «Білий», «Дзвін», «Роман Лозовський», «Степан», «Чернець», «Чух», «Тур», «Тарас Чупринка») — український політик, громадський і державний діяч, військовик. Член галицького крайового проводу Організації українських націоналістів. Генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії (1943—1950). Убитий представниками радянського МДБ 5 березня 1950 року у с. Білогорща, нині у складі міста Львова. 2007 року Романові Шухевичу посмертно присвоєне звання Герой України.

Фото: city-adm.lviv.ua / Руслан Марцінків / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-