Укренерго планує до 15 березня завершити роботи з відновлення надійності електропостачання Одещини

Укренерго планує до 15 березня завершити роботи з відновлення надійності електропостачання Одещини

Укрінформ
НЕК «Укренерго» планує до 15 березня завершити основні заходи з відновлення надійності електропостачання Одеської області, намагаючись при цьому не застосовувати додаткові обмеження споживачів.

Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, передає Укрінформ з посиланням на Укренерго у Фейсбуці.

«До 15 березня плануємо завершити основні роботи для відновлення надійності живлення регіону, тобто для того, щоб відключення того чи іншого елемента мережі не призводило до масштабних обмежень споживання. Плануємо, що ці роботи будуть проводитись без додаткового обмеження споживачів», - сказав він.

Водночас він звернув увагу, що з вівторка, 28 лютого, в Одесі немає відключень - ні через балансові обмеження, ні через мережеві. «Мережа вже здатна пропустити обсяг електроенергії, який потрібен місту і області», - зазначив він.

Загалом в Україні, за даними Кудрицького, обсягів виробленої електроенергії достатньо, щоб задовольнити потреби всіх споживачів, і необхідності в обмеженні споживання наразі немає.

За його словами, дефіцит потужності три тижні відсутній і не прогнозується, працюють всі види електростанцій в енергосистемі. В окремі години є обмеження навантаження об’єктів «зеленої» генерації.

«Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень», - зазначив Кудрицький.

Також він попередив, що через рвучкий сильний вітер можливі пошкодження в мережах обленерго та пов’язане з цим тимчасове припинення електропостачання.

Тим часом тривають ремонтні роботи на всіх об’єктах Укренерго, пошкоджених російськими обстрілами. «росіяни випустили тисячі ракет та дронів по енергосистемі, понад 200 з них влучили у наші підстанції. Деякі підстанції були атаковані по 4-5 разів. Ми щоденно працюємо над відновленням пошкодженого обладнання. Але для відновлення надійності електропостачання, яке було до вторгнення, все ще треба багато часу та ресурсів», - констатував Кудрицький.

Читайте також: Галущенко заявив, що Україна виходить із опалювального сезону з профіцитом потужності

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що влада планує до початку наступного опалювального сезону фізично убезпечити енергетичні об’єкти від атак ворога.

Фото: ДТЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-