Загарбники на Луганщині їздять по домівках і пропонують людям узяти паспорти рф

Загарбники на Луганщині їздять по домівках і пропонують людям узяти паспорти рф

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Луганської області з метою прискорення примусової паспортизації загарбники організували виїзні прийоми документів від громадян.

Про це повідомляє Луганська ОВА у Фейсбуку, передає Укрінформ.

"Безпекова ситуація аж ніяк не вплинула на примусову паспортизацію на окупованій території. Аби пришвидшити цей процес, загарбники організували виїзні прийоми документів від громадян. Їздять по населених пунктах, ходять по подвір’ях, перевіряючи наявність документів рф. В кого ще нема – змушують писати заяву на місці", - зазначають в ОВА.

Водночас, за інформацією обладміністрації, на тимчасово окупованих територіях значно ускладнено отримання соціальних виплат.

Зокрема, у населених пунктах Сватівського району загарбники позбавили людей можливості зняти готівку, відключивши банкомати. Пенсіонерам та іншим категоріям населення, що потребують соціального захисту, запропоновано звертатися по готівку у визначені дні.

"Проте через таку організацію люди здебільшого фізично не можуть отримати гроші. У місцях видачі довжелезні черги. Літні люди та інваліди змушені стояти годинами", - інформує ОВА.

Тим часом в окупованому Луганську "держслужбовці вищої ланки" перейшли на дистанційну "роботу", з’являючись виключно на протокольні зйомки.

Читайте також: Загарбники на Луганщині псують урожай «незареєстрованим» фермерам

"Занепокоєння викликано побоюванням за власні життя через активність партизанського руху", - зауважують в ОВА.

На думку підлеглих, їхнє "керівництво" у будь-який момент готове до евакуації, констатують в обладміністрації.

Як повідомлялося, на Луганщині загарбники будуть перераховувати пенсії тільки власникам російських паспортів - з 1 березня право на звернення за перерахунком пенсії в регіоні мають виключно громадяни рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-