Зрадник з Міграційної служби змушував мешканців Бердянська отримувати паспорти рф - ОГП

Зрадник з Міграційної служби змушував мешканців Бердянська отримувати паспорти рф - ОГП

Укрінформ
Підозру в державній зраді заочно оголосили колишньому співробітнику міграційної служби, який брав участь у примусовій паспортизації в тимчасово захопленому Бердянську Запорізької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, начальник територіального підрозділу Головного управління ДМС у Донецькій області після початку повномасштабного вторгнення військ рф зрадив присязі та перейшов на бік ворога.

У червні 2022 року він добровільно очолив міграційний підрозділ у незаконно створеному загарбниками так званому “управлении внутренних дел по Бердянску и Бердянскому району”.

Читайте також: Загарбники змушують жителів Херсонщини отримувати російські паспорти - погрожують виселенням

“З метою встановлення на окупованій території юрисдикції держави-агресора підозрюваний організував роботу так званих “Пунктов приема документов на гражданство российской федерации управления внутренних дел по г. Бердянск и Бердянскому району”. Через них місцеве населення примушували до отримання паспортів та громадянства рф”, - ідеться в повідомленні.

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури фігурантові повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу).

Читайте також: На Луганщині загарбники будуть перераховувати пенсії тільки власникам паспортів росії - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, слідчі оголосили підозру в державній зраді колишньому очільнику Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антону Шевцову, який працював на фсб рф та готував для неї план терактів проти мирних жителів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-