Суд Харкова дав 10 років тюрми колаборантці, яка вела для загарбників бухгалтерію

Суд Харкова дав 10 років тюрми колаборантці, яка вела для загарбників бухгалтерію

Укрінформ
Київський райсуд Харкова засудив до 10 років в'язниці жінку, яка співпрацювала з росіянами під час окупації Куп’янщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

“За публічного обвинувачення прокурорів Харківської обласної прокуратури жінку визнано винною в колабораціонізмі (ч. 2, ч. 6 ст. 111-1 КК України). Їй призначено покарання – 10 років позбавлення волі. Також засуджену позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та системи освіти на строк 12 років з конфіскацією майна”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, жінка переїхала з Донецької області до смт Великий Бурлук Куп’янського району і під час окупації населеного пункту активно підтримувала дії рф проти України.

За інформацією ОГП, прихильниця “русского мира” добровільно обійняла посаду бухгалтера у так званому “управлении образования военно-гражданской администрации Купянского района Харьковской области”.

Як зазначається, жінка нараховувала зарплату працівникам територіальних закладів управління освіти та виховання і складала відомості на отримання так званої «матеріальної допомоги» від рф. За свою роботу вона отримувала 25 тисяч російських рублів щомісячно.

Фото: Офіс Генпрокурора

Окрім того, за даними установи, фігурантка допомагала окупантам розповсюджувати фейки щодо позитивного ставлення місцевого населення до рф та поширювала прокремлівські наративи.

Читайте також: Власниці херсонського телеканалу, який працював на росіян, повідомили про підозру

“Вона надала інтерв’ю російським журналістам “Первого канала”, у якому розповіла, як “з 2014 року чекала на росію”, - повідомили у пресслужбі.

У листопаді 2022 року правоохоронці затримали жінку.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому на Донеччині до семи років ув’язнення засудили священника УПЦ московського патріархату, який закликав селян до співпраці з військовими рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-