У Львові відкрили наукову лабораторію для молоді

У Львові відкрили наукову лабораторію для молоді

Фото, відео
Укрінформ
У Львові відкрили Першу молодіжну лабораторію у Lviv Open Lab. Вона має стати науковим хабом, де молодь зможе практикувати науку за допомогою професійного обладнання.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Лабораторія працюватиме в кількох напрямках. Перше – це самостійно, під наглядом нашого резидента, можна проводити свої дослідження та експерименти. Далі – це групові заняття, під час яких будуть проводити практичні заняття зі шкільної програми. Також ми активно проводимо проєктну діяльність, і наші партнери та донори допомагають навчати молодих людей хімії, екології, 3D-моделюванню та багато іншого», - каже керівник Lviv Open Lab Олена Павлюк.

На відкритті організатори ознайомили з можливостями хімічної лабораторії та розповіли про важливість популяризації науки серед молоді, а учні старших класів показали хімічні експерименти, методика яких має практичне значення. Зокрема, продемонстрували технологію створення гарячого льоду, що використовують у виробництві грілок для військових.

Відвідування лабораторії для молоді є безкоштовним. Наявне обладнання лабораторії повністю забезпечує ергономіку проведення хімічних дослідів. Молода людина, що приходить до лабораторії, матиме спеціалізований халат і окуляри. У подальшому на базі хімічної лабораторії організатори проводитимуть навчальні групові проєкти з учнями та студентами.

У Львові відкрилась Перша молодіжна лабораторія / Фото: Львівська міська рада

Перша молодіжна лабораторія має на меті розвиток науки та наукових знань серед учнів та молоді, подолання обмежень дистанційного навчання та гендерних стереотипів у STEAM-освіті. Також однією з важливих частин роботи є інтеграція внутрішньо переміщених осіб у життя міста, формування кола однодумців, а також сучасного і молодіжного наукового ком’юніті.

Читайте також: Коледж Virginia Tech відкриває програму для українських науковців-біженців

Для відкриття лабораторії організатори залучили грантові та міські кошти. Сума становить близько 600 тис. грн.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2022 року у Львові відкрили відкрився Музей науки, в якому зібрано близько 100 інтерактивних експонатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-