У бюджеті Латвії на цей рік передбачили кошти на допомогу Чернігівщині - Левітс

У бюджеті Латвії на цей рік передбачили кошти на допомогу Чернігівщині - Левітс

Укрінформ
У латвійському бюджеті на 2023 рік передбачено кошти на допомогу Чернігівській області, яка постраждала внаслідок російської агресії.

Про це заявив Президент Латвії Егілс Левітс на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми передаємо генератори, трансформатори для забезпечення енергетичних потреб України. Крім того, Латвія долучатиметься до процесів відбудови у Чернігівській області. Новий бюджет буде затверджено на наступному тижні, і там окремим рядком прописано кошти на допомогу Чернігівській області», - сказав Левітс.

Він поінформував, що гуманітарна допомога з боку Латвії включає також психосоціальну підтримку населення України, особливо жінок, які зазнали травм у цій війні. Така допомога надається і військовослужбовцям, зазначив Президент Латвії.

Читайте також: Президенти України і Латвії обговорили потреби ЗСУ, трибунал для рф та євроінтеграцію

Як повідомляв Укрінформ, у Львові Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська разом із Президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом та його дружиною Андрою Левіте вшанували пам’ять українських воїнів, які загинули під час повномасштабної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-