У Куп’янську проводять обов’язкову евакуацію дітей і маломобільних громадян

У Куп’янську проводять обов’язкову евакуацію дітей і маломобільних громадян

Укрінформ
У Куп’янську на Харківщині через постійні російські обстріли проводять обов’язкову евакуацію дітей і маломобільних громадян.

Про це повідомила у Фейсбуці Куп'янська міська військова адміністрація, передає Укрінформ.

«У Куп'янській територіальній громаді розпочата обов'язкова евакуація дітей та маломобільних категорій населення. Таке рішення було прийнято 27 лютого 2023 року засіданням комісії з питань евакуації Куп’янської міської територіальної громади, зважаючи на нестабільну безпекову ситуацію, зумовлену постійними обстрілами території громади російськими окупаційними військами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що евакуація маломобільних груп населення, осіб з інвалідністю та дітей з батьками буде проводитися до визначених планом пунктів з подальшим розселенням, наданням статусу переселенців, оформленням соціальних виплат і наданням гуманітарної допомоги.

Для решти населення Куп’янської міської територіальної громади евакуація залишається добровільною.

Читайте також: Нову стратегію щодо переселенців приймуть найближчим часом - Верещук

За даними міської військової адміністрації, наразі на території Куп'янської громади зареєстровано 812 дітей, 724 особи з інвалідністю, 140 з яких - маломобільні.

Як повідомлялося, у Куп’янському районі Харківщини проходить лінія фронту. Війська рф не припиняють обстріли цивільної інфраструктури. Тимчасово окупованими залишаються менше 2% території області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-