У Франківську викрили агітатора за рф та організаторку «референдуму» з Бердянська

У Франківську викрили агітатора за рф та організаторку «референдуму» з Бердянська

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську СБУ викрила чоловіка, який у соцмережах агітував за "русский мир", а також організаторку незаконного "референдуму" з Бердянська.

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБУ в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

"Мешканець Івано-Франківська агітував у соцмережі за "русский мир". СБУ викрила його під час безпекових заходів щодо об’єктів критичної інфраструктури", — йдеться у повідомленні обласного управління СБУ.

За їхньою інформацією, фігурант – колишній радянський військовий, уродженець рф, в Україні живе від часу проголошення Незалежності. У своїх профілях чоловік поширював дописи на підтримку володимира путіна та бойовиків незаконних збройних формувань. Наразі йому загрожує обмеження волі до 5 років з конфіскацією майна.

"Він обвинувачується за ч. 2 ст. 436-2 КК України (поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, в тому числі представників збройних формувань рф та незаконних збройних формувань)", – зазначили в управлінні СБУ.

Також до суду слідчі СБУ передали обвинувальний акт щодо мешканки Бердянська, яка до окупації в своєму місті очолила рух "Мы вместе с россией". Жінка допомагала окупантам налагоджувати доступ до російського телевізійного мовлення та активно займалася організацією незаконного "референдуму".

"Від імені руху "Мы вместе с россией" вона взяла участь у форумі, який ухвалив резолюцію за приєднання Запорізької області до складу рф. А на вулицях Бердянська було розміщено білборди з її фотографією та агітацією за росію від її імені. Безпосередньо під час псевдореферендуму фігурантка була головою комісії з охорони громадського порядку на одній з т. зв. "виборчих дільниць" Бердянська", – зауважили в СБУ.

Читайте також: У колонії на Чернігівщині СБУ виявила в'язня - проросійського агітатора

Зазначається, що за участю озброєних російських військових жінка ходила по квартирах місцевих жителів та чинила психологічний тиск, примушуючи їх до участі в незаконному голосуванні.

Фігурантку обвинувачують за ч. 5 ст. 111-1 – участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території та публічні заклики до проведення таких референдумів. Наразі їй загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Фото: СБУ, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-