Міськрада Харкова ухвалила звернення щодо недопуску росіян до Олімпіади

Міськрада Харкова ухвалила звернення щодо недопуску росіян до Олімпіади

Укрінформ
Міськрада Харкова прийняла звернення до міжнародних організацій і міст-партнерів щодо недопуску російських спортсменів до Олімпіади.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

«Харківська міська рада сьогодні, 28 лютого, на позачерговій сесії прийняла звернення до міжнародних організацій та міст-партнерів Харкова щодо недопущення участі російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх та Азійських іграх», - інформує пресслужба.

У документі сказано, що пропозиції Міжнародного олімпійського комітету про допуск до міжнародних спортивних змагань російських та білоруських спортсменів як нейтральних спортсменів є наругою над пам'яттю загиблих громадян України.

Зазначається, що російська армія цілеспрямовано нищить житлові масиви, школи, дитсадки, лікарні та пологові будинки. Її варварські обстріли є свідомим вбивством мирних громадян та призводять до численних жертв. Зокрема, станом на лютий 2023 року у Харкові внаслідок обстрілів пошкоджені 99 спортивних споруд та п’ять закладів спортивного призначення. Також, захищаючи України, від рук російських загарбників загинули 15 харківських спортсменів. Попри це, російські та білоруські спортсмени схвалюють війну проти України, відкрито беручи участь у Z-парадах, чи мовчки підтримують її, не маючи громадянської мужності її засудити.

Читайте також: У Львові провели перформанс «Вбивцям не місце на Олімпійських іграх»

«Неможливо уявити на п'єдесталах українських атлетів поруч із російськими та білоруськими. Так само є неприпустимим суддівство змагань за участю українських спортсменів представниками російської федерації чи білорусі. Зважаючи на викладене, Харківська міська рада вважає, що допуск російських та білоруських спортсменів до міжнародних спортивних змагань у час, коли триває війна, спрямована на знищення українського народу та Української держави, стане неприхованою підтримкою цієї війни та спробою умиротворення агресора», - говориться у зверненні.

У зв'язку з цим міськрада закликала міжнародні організації та міста-партнери Харкова висловити рішучу позицію Міжнародному олімпійському комітету, національним олімпійським комітетам країн світу та міжнародним спортивним федераціям щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх та Азіатських іграх до завершення збройної агресії російської федерації проти України, включно з виведенням військ з усієї території України та вирішенням питання компенсації заподіяних збитків.

Читайте також: Понад 30 країн закликали МОК не допустити спортсменів з рф і білорусі до Олімпіади

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний олімпійський комітет оприлюднив заяву, в якій допустив можливість участі росіян і білорусів на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором. На заяву вже відреагували Президент України Володимир Зеленський, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та інші посадовці. На знак протесту Україна може бойкотувати паризькі Ігри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-