У Миколаєві обрали запобіжний захід чоловіку, який здавав росії місця дислокації ЗСУ

У Миколаєві обрали запобіжний захід чоловіку, який здавав росії місця дислокації ЗСУ

Укрінформ
Мешканцю Миколаєва, підозрюваному в державній зраді, який здавав ворогу місця дислокації ЗСУ та зберігання боєприпасів, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості застави.

Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду м. Миколаєва у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Слідчим суддею Центрального райсуду Іваном Дірком обрано запобіжний захід 24-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 КК України (державна зрада). Ухвалено обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що події мали місце у лютому 2023 року. Підозрюваний приєднався до одного з Teлеграм-каналів, який використовується для збору даних про переміщення та місця дислокації підрозділів ЗСУ, з метою передачі інформації представникам спецслужб рф.

У подальшому підозрюваний надіслав адміністратору каналу координати місць, де, за його даними, зберігались крупнокаліберні боєприпаси іноземного виробництва. Згодом він намагався отримати фотозображення приміщень, де могли зберігатись снаряди, проте довести задум до кінця не зміг, оскільки його затримали.

Читайте також: Киянку засудили до восьми років ув'язнення за передачу ворогу даних про ЗСУ

Підозрюваний у судовому засіданні частково визнав свою провину, зокрема, той факт, що він надсилав координати. Проте заперечив намір співпраці з адміністратором каналу, додав, що не буде переховуватись та готовий співпрацювати зі слідством. Чоловік просив обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомлялося, трьом працівникам виправної колонії на Миколаївщині повідомили про підозру в колаборації з росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-