У Херсоні викрили трьох колаборантів, які працювали на росіян у виправній колонії

У Херсоні викрили трьох колаборантів, які працювали на росіян у виправній колонії

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили трьох колаборантів, які зайняли посади у так званій «Північній виправній колонії № 90» у тимчасово захопленому російськими військами Херсоні.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва обласної прокуратури експрацівнику Херсонського слідчого ізолятора повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України), ще двом місцевим жителям – у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 ККУ).

За даними слідства, підозрювані під час тимчасового захоплення міста почали працювати на ворога. Вони отримали посади у незаконно створеному органі виконання покарань – так званій «Північній виправній колонії № 90».

Колишній працівник СІЗО став так званим «молодшим інспектором відділу охорони».

Двоє інших підозрюваних зайняли псевдопосади «молодшого інспектора нагляду відділу безпеки» і «начальника столового відділу комунально-побутового, інтендантського і господарського забезпечення».

«Вони виконували злочинні накази окупантів, діючи у порушення правових норм і стандартів поводження з в’язнями. Окрім того, так званий «начальник відділу" сприяв матеріальному забезпеченню окупантів та опікувався їхнім харчуванням. За віддану «службу» отримували платню у рублях», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ розпочала понад 2 600 кримінальних проваджень проти колаборантів

За клопотанням прокуратури двоє з підозрюваних вже перебувають під вартою, питання стосовно третього вирішується.

Як повідомляв Укрінформ, начальника виправної колонії, який напередодні визволення Херсона від російських військ допустив втечу в’язнів, судитимуть за державну зраду.

Фото: Офіс Генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-