На Київщині залишаються неідентифікованими майже 200 загиблих - поліція

На Київщині залишаються неідентифікованими майже 200 загиблих - поліція

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни з рф у Київській області залишаються неідентифікованими 197 людей, загиблих від рук російських загарбників.

Про це в інтерв’ю телеканалу «Ми-Україна» заявив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, передає кореспондент Укрінформу.

«Вже1370 тіл загиблих наших українців ми виявили з моменту деокупації територій. Більшість з людей були вбиті зі стрілецької зброї – пістолет, автомат, кулемет. Ще майже 350 людей загинули від мінно-вибухових травм. Залишаються 197 тіл загиблих людей, особистості яких ми не можемо встановити», - розповів він.

За словами Нєбитова, поліція досі шукає 300 людей, які зникли під час активних бойових дій на Київщині. І поки що немає інформації, де вони перебувають.

Читайте також: В Україні з'явився новий інструмент пошуку зниклих безвісти за особливих обставин

«Але люди, яких вдалося повернути з в’язниць рф, кажуть, що там є цивільні громадяни, котрих окупанти вивезли. Можливо, це як обмінний фонд», - зауважив начальник поліції Київщини.

Він зазначив, що проведено всі належні процедури, експертизи, відібрано зразки ДНК, їх поміщено до відповідних баз даних.

«І ми завжди завертаємося до людей: якщо у вас зниклі близькі, рідні, навіть якщо вам невідома раніше людина, яка мешкала поруч з вами, і зараз ви її не бачите, - обов’язково повідомляйте цю інформацію у Нацполіцію», - заявив Нєбитов.

Читайте також: Мінреінтеграції нагадує родичам зниклих безвісти про інформаційну безпеку

Він також поінформував, що вже після деокупації Київщини на встановлених росіянами мінах підірвалися 14 тракторів і 11 комбайнів.«Окремо підривалися багато працівників електромереж, які намагалися дуже швидко відновити людям електропостачання, зв’язок», - додав очільник поліції Київщини.

Як повідомлялося, 3 лютого Нєбитов поінформував, що у Макарові Київської області під час виконання польових робіт на міні підірвався тракторист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-